0 Корзина
Избранное
Сравнение
Каталог товаров

Безпечний захист культур на присадібних ділянках перед збором урожаю

У літній період починається дозрівання та збір урожаю ранніх овочевих іплодово-ягідних культур. Однаку цей час усадках і на городах достатньо різноманітних шкідників та хвороб, які можуть завдати значної шкоди або негативно вплинути на якість очікуваного врожаю. Різноманіття гнилей, оливкова пліснява та інші уражують плоди іягоди, що дозрівають.За часткового ураження гнилями вони втрачають товарний вигляд ісмакові якості, погано зберігаються, а засильного— може загинути весь урожай.

Окрім втрати врожаю, гнилі несуть ще одну небезпеку:у процесіжиттєдіяльності збудники цих хвороб виділяють мікотоксини, антибіотики, деякі інші сполуки, щоу сотні разів токсичніші,ніжзалишкова кількість найсильніших пестицидів. Ці речовини можуть провокувати виникнення алергічних реакцій, мутації клітин, пригнічують імунну систему організму людини, викликають хронічні захворювання тощо. Мікотоксини практично не руйнуються при термічній обробці (приготуванні соків, варення та ін.).

Фітофтороз, альтернаріоз, пероноспороз, кладоспоріоз присутні на овочевих культурах практично весь сезон, але дуже прикро, коли ці хвороби знищують урожай, що вже дозріває. Кліщі пошкоджують плодові, ягідні та овочеві культури, зменшуючи кількість іякість урожаю. Совки, особливо бавовникова, пошкоджують томати, перець, баклажани від початку цвітіння і до кінця збору врожаю.

Серед достатнього різноманіття засобів захисту рослин існує дуже мало препаратів для захисту врожаю, який дозріває,з високою ефективністю, широким спектром дії і, головне, коротким періодом очікування (строквід обробки до безпечного споживання продукції). Компанія «Сингента» пропонує низку високоефективних препаратів для захисту фруктів та овочів, що дозрівають, які відповідають усім цим вимогам,до того ж більшість із них природного походження (рослинного або мікробного), так звані зелені хімікати.

Квадріс®— фунгіцид для захисту багатьох овочевих культур від найпоширеніших хвороб із сильними профілактичною та лікувальною діями.

Період очікування при обробці томатів, перцю, баклажанів, огірків становить 5 днів.

На пізньостиглих гібридах капусти,призначеної для довготривалого зберігання, для захисту від гнилей Квадріс® застосовують за 7 днів до збору. Квадріс® одним із перших було визнано Європейською комісією (директива 91/414/ЕЕС) як найбільш безпечний препарат. Його діючу речовину було виділено з грибів, щочасто трапляються у хвойних лісах Європи. Окрім сильної фунгіцидної дії, застосування препарату Квадріс® подовжує вегетаційний період рослин.

 Світч®— фунгіцид для захисту багатьох культур від різноманітних гнилей. Одна з його діючих речовин є синтетичним аналогом природного антибіотику, який було виділено з ґрунтової бактерії. Найчастіше Світч® застосовують проти сірої гнилі на суниці.

Термін очікування — 7 днів. Проте він чудово захищає і плоди персика, черешні, абрикоса, сливи, яблук та інших культур від моніліальної, сірої, фузаріозної та інших гнилей, особливо в період дозрівання. Водночас покращує лежкість ітоварний вигляд продукції. На початку року препарат отримав нову реєстрацію у промисловому секторі для захисту лохини від комплексу гнилей.

Проклейм®— інсектицид для захисту овочевих та плодових культур від комплексу лускокрилих шкідників. Проклейм®— синтетичний аналог продуктів життєдіяльності грибів Streptomyces.Використовується на капусті від совок ікапустяної молі, на яблуках — від плодожерок, листовійок та молей. Термін очікування — 14 днів. На томатах для захисту від бавовникової совки термін очікування складає 5 днів. У минулому році отримана реєстрація для захисту персика від східної плодожерки йчерешні від вишневої мухи.

Для захисту овочевих культур та суниці від усіх видів кліщів застосовують препарат Вертімек®, у якого таке саме походження, як і в препарату Проклейм®. Термін очікування на овочевих культурах— 7, на плодових — 14 днів.

Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий